همزمان با سفر ميرعلياشرف پوريحسيني به ژاپن، مشاور عالي او در گفتوگو با همشهري از ارائه يك بسته پيشنهادي كه حاوي پيشنهاد فروش41شركت مهم ايراني است، خبرداد.به گزارش همشهري، ديروز علياشرف پـوريحسينـي رئـيـس سـازمـان خصوصيسازي و معاون وزير اقتصاد، همراه تيم اقتصادي دولت به ژاپن رفت. قرار است او در اجلاس سالانه كنفدراسيون مديران صنايع ژاپن شركت كند و در آن اجلاس پيشنهاد رسمي ايران را براي فروش 41شركت بزرگ ايراني به ژاپنيها ارائه كند. هدف او غيراز جذب سرمايههاي ژاپني، انتقال دانش فني شركتهاي ژاپني به شركتهاي ايراني هم هست.
سيدجعفر سبحاني، مشاور عالي رئيس سازمان خصوصيسازي در گفتوگو با همشهري با اشاره به جزئيات اين موضوع توضيح داد:طبيعي است پس از برجام فرصت مناسبي پيش آمده است كه بخش خصوصي و سرمايهگذاران ارتباط و تعاملشان را با سرمايهگذاران خارجي بيشتر كنند. سفر رئيس سازمان خصوصيسازي به ژاپن نيز با همين هدف انجام شد تا زمينه را براي حضور سرمايهگذاران خارجي به همراه انتقال دانش فني - مهندسي ژاپنيها فراهم كند. به گفته سبحاني، پوريحسيني در ژاپن در 2همايش سخنراني خواهد كرد كه يكي از آنها سخنراني در گردهمايي كنفدراسيون مديران صنايع ژاپن است.
او با بيان اينكه قرار است رئيس سازمان خصوصيسازي با تعداد زيادي از سرمايهگذاران ژاپني براي معرفي پتانسيلهاي سرمايهگذاري در ايران ديدار كند، گفت: در حوزه واگذاري سهام شركتهاي دولتي، پتانسيلهاي زيادي براي جذب سرمايهگذاران خارجي وجود دارد. با احتساب نيروگاهها بيش از 130شركت در فهرست واگذاريهاي سازمان خصوصيسازي باقي مانده است. ما از بين اين شركتها، آن دسته از بنگاههايي را كه قابليت جذب سرمايهگذاران خارجي را دارند در قالب يك بسته پيشنهادي كه 41شركت را شامل ميشود به ژاپنيها ارائه خواهيم كرد. او ادامه داد:آنچه مدنظر ماست اين است كه سرمايهگذاران خارجي بتوانند به زيرساختها و زيربناي اقتصاد ايران كمك كنند و در عين حال بتوانند باعث توانمندي بخش خصوصي شوند چون هر چقدر بخش خصوصي توانمند شود اقتصاد ايران قدرتمندتر خواهد شد.
- بسته پيشنهادي چيست؟
از سبحاني پرسيديم اين 41شركت شامل چه شركتهايي هستند؟ او توضيح داد:در اين بسته شركتهايي در صنايع فولاد، پتروشيمي، نفت، گاز، خدمات ريلي، منسوجات، كشاورزي، فلزات، ساختماني، برق، حملونقل، مانند شركتهاي پتروشيمي دماوند، هواپيمايي هما و برخي از نيروگاهها حضور دارند.
او اضافه كرد: دربسته اقتصادي پيشنهاد شده به سرمايهگذاران و مديران صنايع ژاپن مجموعه كاملي از اطلاعات فني، مهندسي و اقتصادي شركتها و صنايع ايران كه مورد نياز سرمايهگذاران خارجي است به زبان انگليسي ارائه شده و ما اميدواريم اين بسته به شناخت بيشتر سرمايهگذاران خارجي از شركتها و صنايع ايران كمك كند.
- چرا ژاپن انتخاب شده است؟
از مشاور سازمان خصوصيسازي پرسيديم چرا از ميان كشورهاي صنعتي ژاپن انتخاب شد؟ او توضيح داد:طبيعتا يكي از كشورهايي كه ميتواند هم در بخش ورود سرمايه به ايران و هم در بخش انتقال دانش فني به صنايع ايراني مؤثر باشد كشور ژاپن است اما ما به ژاپن فقط به صرف وارد شدن سرمايه به ايران نگاه نميكنيم.
او با بيان اينكه كمك به جذب سرمايهگذاري خارجي ازجمله اهداف تيم اقتصادي دولت است، اما همه آن نيست، تأكيد كرد: دليل انتخاب ژاپن اين بود كه اين كشور به لحاظ دانش فني در بين ساير كشورها موقعيت بسيار مطلوبي دارد و در عين حال نقطه هدف بهتري نسبت به ساير كشورها براي انتقال دانش فني مهندسي و همچنين انتقال سرمايه است.
او در پاسخ به اين پرسش كه آيا ژاپنيها براي سرمايهگذاري در ايران اعلام آمادگي كردهاند؟ گفت: طبيعتا حضور آقاي طيبنيا وزير اقتصاد و تيم اقتصادي دولت در ژاپن نشان ميدهد كه فضا مهياست و زمينههاي حضور سرمايهگذاران خارجي در ژاپن وجود دارد.
- ايرانيان مقيم خارج هم ميآيند
مشاور سازمان خصوصيسازي همچنين از اعلام آمادگي ايرانيان مقيم خارج از كشور براي سرمايهگذاري و خريد سهام شركتهاي دولتي خبر داد و گفت: با توجه به همايشي كه در آبانماه در جزيره كيش برگزار شد تعداد زيادي از ايرانيان مقيم خارج براي احداث كارخانه يا خريد سهام شركتهاي دولتي اعلام آمادگي كردهاند. او افزود: در نيمه دوم سال آينده يك همايش به همين منظور در يكي از كشورهاي حاشيه خليجفارس يا در جزيره كيش برگزار خواهيم كرد.
- بسته پيشنهادي ايران براي فروش 41شركت دولتي به كنفدراسيون مديران صنايع ژاپن ارائه ميشود
- غيراز جذب سرمايهها، انتقال دانش فني شركتهاي ژاپني به شركتهاي ايراني مهمترين شرط بسته پيشنهادي سازمان خصوصيسازي است
نظر شما